Ik kan niet van hen spreken,
stel hen niet in gebreke;
ik werd achter mijn tanden stom.
Hun liefde en hun veten
gaan niet meer in mij om.
Er bleef alleen het teken:
brandmerk en adeldom.
Als een fossiel in zwarte lei.
 
Zij slapen. Eeuwen diep in mij.

Ida Gerhardt.

  
      
HOME

  NAAR  DE   SWIERS en VALK stambomen !

  genealogie - introductie:

Nietsvermoedend dwaalde ik enkele jaren geleden op internet rond en schreef bij het googelen voor de aardigheid de namen van mijn ouders. Tot mijn grote verbazing verschenen de namen Timen Swiers en Aaltje Valk op mijn scherm !
Na enig speurwerk kwam ik bij Kees Hoogakker terecht, in genealogiekringen geen onbekende. En dat was het begin van mijn jarenlange prachtige genealogie avonturen via internet.

Graag bedank ik Kees, die me bij mijn eerste genealogie stapjes heeft begeleid. Ook  aan mijn verre achterneef Bert Blaauw heb ik heel veel te danken vanwege de waardevolle fragmenten van eeuwen her die hij me gaf of me erop wees. Van Sjouwke Nubee ontving ik mooie aanvullingen en geneaoloog Dick Sybenga vertelde mij over mijn bloedverwantschap met de familie Dekens. Bij boer en boerin P. Dekens, de grootouders van Dick, verbleef ik - zonder dus iets van deze bloedverwantschap te weten -  tijdens de hongerwinter '44/45 als Rotterdams evacueetje bijna een jaar op hun boerderij in Sint Annen (Gr).
Wat heb ik een goede herinneringen aan die periode en tijdens de vele jaren wonen in 'stad Grunn' heb ik het contact met hen onderhouden. Was er iemand van hen jarig, dan hoorde ik steevast: heurst'er bie Jopie ! Hartverwarmend.

Kortom: Kees Hoogakker staat aan het begin, Bert Blaauw vergezelde mij, en Garry Wiggers gaf een mooi slotaccoord aan mijn heerlijke genealogiehobby vanwege de verhalen die hij maakte over schepen waarop mijn vader vroeger de wereldzeeŽn heeft bevaren. Inclusief
zijn ontroerende besluit onder 'de Tyne, deel 2':
Timen Swiers,

in herinnering.

Verwijzingen naar geraadpleegde websites:
           
'GENEALOGIE BRONNEN'.
 

Terug naar boven