Ik kan niet van hen spreken,
stel hen niet in gebreke;
ik werd achter mijn tanden stom.
Hun liefde en hun veten
gaan niet meer in mij om.
Er bleef alleen het teken:
brandmerk en adeldom.
Als een fossiel in zwarte lei.
Zij slapen. Eeuwen diep in mij.

Ida Gerhardt.

 

  
      
HOME

 voor de Swiers - Valk genealogie: hier klikken
 

  genealogie - introductie:

Nietsvermoedend dwaalde ik enkele jaren geleden op internet rond en voerde voor de aardigheid googelend de namen van mijn ouders in. Tot mijn grote verbazing verschenen de namen Timen Swiers en Aaltje Valk op mijn scherm !
Na enig speurwerk kwam ik bij Kees Hoogakker terecht, in genealogiekringen geen onbekende. En dat was het begin van mijn genealogie avonturen......

Graag bedank ik Kees, die me bij mijn eerste genealogie stapjes heeft begeleid. Ook mijn verre achterneef Bert Blaauw hielp er later bij en van Sjouwke Nubee ontving ik mooie aanvullingen.
Geneaoloog Dick Sybenga attendeerde mij op mijn bloedverwantschap met de familie Dekens. Bij boer en boerin P. Dekens, de grootouders van Dick, verbleef ik gedurende de hongerwinter 1944/45 als Rotterdams evacueetje een half jaar op hun boerderij in Sint Annen (Gr). Dit echtpaar en ook hun kinderen hebben mij altijd met veel warmte en liefde omringd.

Ik hoop via deze site waardevolle gegevens aan ge´nteresseerden te kunnen doorgeven of van hen te mogen ontvangen.

Verwijzingen naar geraadpleegde websites:
'GENEALOGIE BRONNEN'
.
Mocht ik een website zijn vergeten of iets in een parenteel hebben opgenomen dat niet gepubliceerd mag worden, dan graag een berichtje !